CONFLICTE INTERN A UDC
Política 16/05/2011

Cop baix de Duran a Vila d'Abadal en plena campanya

El president del comitè de govern d'Unió carrega contra l'alcalde de Vic per haver-lo rebutjat per fer campanya. Duran trenca el silenci després que l'alcalde de Vic l'instés a plegar en una entrevista a l'ARA. Diu que Vila d'Abadal li hauria d'estar agraït perquè "moltes" obres que s'han fet a Vic són mèrit de les seves negociacions a Madrid

Redacció
2 min

VicEl líder d'Unió ha aguantat en silenci un mes just, però avui ja no se n'ha pogut estar. En una visita a Torelló per fer-hi campanya, Duran ha carregat contra l'alcalde de Vic -el més important d'UDC a tot el país- per haver-lo rebutjat per fer campanya a la capital d'Osona, segons que ha informat l'edició digital del diari El 9 Nou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una intervenció més pròpia d'anticampanya que no pas de campanya del seu propi partit a Vic, Duran ha posat al descobert els enfrontaments interns d'UDC de la capital d'Osona assegurant que membres de la llista de Josep Maria Vila d'Abadal com Xavier Farrés o Antoni Bayés discrepen de la postura del seu cap de cartell. Però encara ha anat més enllà i ha volgut treure pit pel paper que assegura que ha tingut ell mateix negociant a Madrid perquè a Vic l'Estat hi fes determinades obres. En aquest sentit, ha reivindicat que s'ha “bolcat” en la capital osonenca i “molta de l'obra pública” que s'hi ha fet l'ha defensat ell des de Madrid.

El líder d'Unió s'havia imposat silenci després que el 15 d'abril Vila d'Abadal considerés en una entrevista a l'ARA que Unió s'ha de sobiranitzar i Duran hauria de plegar ja. El màxim dirigent d'Unió Democràtica, visiblement ofès amb el rebuig de Vila d'Abadal, ha deplorat que l'alcalde de Vic opinés que ell i Artur Mas no havien de “posar els peus “ a la capital osonenca durant la campanya electoral. Duran “lamenta” el posicionament de Vila d'Abadal però “el respecta”. El contraatac de Duran en plena campanya és un cop baix per a Vila d'Abadal deixa entreveure un conflicte de difícil resolució en el si d'Unió.

stats