Política 21/02/2014

Duran: "El meu compromís amb la consulta és insubornable"

Urgeix Rajoy a "agafar el bou per les banyes" en la qüestió catalana per no cedir la iniciativa a d'UPyD

Ara
1 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest divendres que el seu "compromís" i el d'Unió amb la consulta "és insubornable". "Sense una consulta tancaríem la qüestió catalana en fals", ha advertit des de la seva carta web setmanal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que dijous el Congrés aprovés, amb els vots d'UPyD, PP i PSOE, una iniciativa del partit de Rosa Díez contra el procés sobiranista, Duran ha llançat un avís al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Segons Duran, és UPyD qui "marca el ritme" en l'afer català. I per això Rajoy "no pot tardar ni quinze dies a agafar el bou per les banyes". "Si el PP i el PSOE deixen la iniciativa del procés català en mans d'UPyD, renuncien a la seva responsabilitat davant l'Espanya que diuen que estimen", ha afegit.

D'altra banda, a l'espera que el consell nacional d'Unió triï dissabte el seu candidat a les eleccions europees, Duran ha reiterat que votarà perquè repeteixi Salvador Sedó, "i no perquè hagi estat objecte de calúmnies, pressions i ignomínies, que també!". "Sobretot ho faré perquè és un bon candidat i ha estat un bon eurodiputat, més enllà de l'estimació que li tinc des de fa molts anys", ha comentat. Sedó encara no ha formalitzat la seva candidatura. Duran ha assegurat, en tot cas, que farà "el que ell digui". "Estic a la seva disposició", ha conclòs.

stats