Consultes sobiranistes
Política 21/02/2011

Duran no votarà a la consulta del 10 d'abril

El líder d'Unió argumenta que li és impossible fer-ho perquè aquell cap de setmana serà a una cimera hispano-alemanya convidat pel rei i on aprofitarà per reunir-ne amb la CDU

Redacció
2 min
Josep Antoni Duran Lleida i Xavier Trias

BarcelonaArtur Mas va donar a entendre el diumenge que té quasi resolt el seu "dilema" i que finalment votarà a la consulta sobiranista de Barcelona. Qui no està disposat a fer-ho és Josep Antoni Duran i Lleida, que sempre s'ha mostrat contrari a que Catalunya esdevingui un estat i ha defensat tesis confederals. Duran ha explicat avui al matí després de l'executiva conjunta de Convergència i d'Unió que no anirà a votar el 10 d'abril a Barcelona -on està censat- perquè serà a Berlín a una cimera entre Alemanya i Espanya convidat pel rei Joan Carles I. Aquell cap de setmana també aprofitarà, segons ha dit, per entrevistar-se amb dirigents de la CDU d'Angela Merkel, amb qui compateix família política: el Partit Popular Europeu. "No hi seré i no m'he inventat jo les dates de la cimera", ha dit per intentar tancar el tema.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha justificat així la seva no assistència a les urnes. Quan un periodista li ha recordat que podia votar per anticipat (com han fet, sense anar més lluny, més del 30% dels graciencs aquest cap de setmana) el secretari general de CiU ha evitat donar una resposta concreta i s'ha escudat en que com que no hi serà el dia 10 d'abril no li cal plantejar-se què farà.

Duran ha tret rellevància política a la consulta assegurant que no és una iniciativa de caràcter polític i que els polítics "s'han d'expressar a les institucions". El número dos de CiU ha fet aquestes declaracions al costat de Xavier Trias, candidat de CiU a Barcelona, que ha manifestat que sí votarà aquell dia. S'ha mostrat respectuós sobre la decisió que faci Mas. "El que faci ben fet estarà", ha afirmat evitant donar suport explícit a la decisió del president de votar.

stats