Política 21/07/2014

Duran: "La consulta no té res a veure amb el meu adéu a la secretaria general de CiU"

El líder d'Unió ha comparegut flanquejat per Artur Mas, el seu substitut, Ramon Espadaler, i Xavier Trias

Oriol March
1 min
Josep A. Duran i Lleida, a la reunió d'avui / C. CALDERER

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida ja ha anunciat públicament el seu adéu a la secretaria general de CiU. Una circumstància "normal i acordada", segons ha explicat el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha flanquejat Duran juntament amb Xavier Trias i Ramon Espadaler, que succeirà el líder d'Unió a la secretaria general de la federació. "El meu adéu no té res a veure amb la consulta", ha apuntat Duran al final de la seva primera intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No sempre hem estat d'acord en tot, però ens hem posat d'acord en tot", ha afegit Mas, que ha elogiat la feina i l'actitud de Duran de forma pública. El president ha estat l'encarregat d'explicar que és Espadaler qui assumirà la secretaria general de CiU. "Té tota la meva confiança", ha indicat el líder nacionalista.

Mas no ha amagat les "discrepàncies" que sovint ha mantingut amb Duran, especialment arran de l'acceleració del procés sobiranista i del pacte de legislatura amb ERC. El relleu a la secretaria general de CiU es produirà en una conferència política conjunta prevista per a finals d'agost o principis de setembre, segons ha explicat Duran.

El líder d'Unió ha refermat la seva voluntat de seguir treballant per "eixamplar" l'espai polític del centre català i ha indicat que això no va en contra de CDC. "Ja és bo que els partits catalanistes ho facin", ha indicat Mas en una intervenció posterior.

stats