10/12/2010

Duran es decanta per quedar-se a Madrid

1 min

BarcelonaEl president de CiU i guanyador de les eleccions del 28-N, Artur Mas, es reuneix aquest matí amb el número dos de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, per decidir si el líder democristià s’incorpora finalment al nou executiu. En aquests moments Duran es decanta per quedar-se a Madrid, de manera que el futur Govern no tindrà un conseller primer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La principal raó que impedeix el desembarcament del líder democristià al Govern és que considera que el seu paper a Madrid pot ser clau els pròxims mesos, just en el moment en què s’estan negociant importants paquets de lleis econòmiques, com la Llei de l’Economia Sostenible, i també la futura privatització de l’aeroport del Prat. Un altre escull que s’havia de superar era el nomenament d’un altre cap de llista per les eleccions al Congrés, una plaça que UDC vol mantenir.

El que sí sembla clar és que Duran i Lleida es reservarà per a si mateix un important paper d’interlocució amb Madrid. De fet serà el representant de la Generalitat a la cambra baixa i davant dels poders centrals, un rol que anirà més enllà del que en el seu dia va tenir Miquel Roca durant els governs de Jordi Pujol. Mas ho tindrà ara més fàcil per complir el seu compromís de reduir a 12 el nombre de conselleries. Caldrà definir també qui serà el tercer conseller o consellera d’UDC, tota vegada que es dóna per segura l’entrada de Joana Ortega i Josep Maria Pelegrí al nou executiu.

stats