CAP AL 20-N

Duran defensa el "dret" a anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual

En una entrevista a 'Vanity Fair' insisteix que votaria no en un referèndum d'independència

El cap de llista de CiU al Congrés , Josep Antoni Duran Lleida , ha defensat el " dret " de qualsevol persona a anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual .
En una entrevista que publica aquest dijous Vanity Fair , Duran torna a referir-se a un tema que ja va aixecar polseguera al juny de 2010 quan va criticar el Departament de Salut de la Generalitat per haver obert un expedient informatiu a la Policlínica Tibidabo per aclarir si tractava l'homosexualitat com una malaltia . " Si hi ha un homosexual o un heterosexual que lliurement acudeix a un psicòleg sol·licitant ajuda perquè creu que necessita un canvi en la seva sexualitat , té tot el dret" , diu Duran a l'entrevista.

'No' a la independència

Duran, que assegura que en un hipotètic referèndum sobre la independència de Catalunya " avui" votaria ' no ' , també al·ludeix a la candidata del PSC al Congrés , Carme Chacón . " Políticament no m'agrada . És candidata per Barcelona perquè no l'han volgut a Madrid . Ara torna a redescobrir Catalunya , perquè en tres anys i mig no ha posat els peus allà" , diu .

També parla del mal tràngol que va passar el 2008 quan li van extirpar un tumor al pulmó : en els tres dies d'espera entre diagnòstic i quiròfan , Duran va arribar a demanar l'extremunció a un sacerdot amic .