Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Duran demana “una mica de til·la per a tothom” després d'obrir la porta a entrar al govern espanyol

El líder d'Unió recorda que “va ser Mas qui es va oferir” en primera instància a donar estabilitat a un govern espanyol que donés suport al pacte fiscal

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha volgut tranquil·litzar els socis de CDC després que ahir, en una entrevista a l'ARA, reconegués que “ si arribem a un pacte amb qui governi per reduir el dèficit fiscal, hem de poder parlar de participar al govern de l'Estat”. Aquest dilluns i davant les notícies que les paraules de Duran havien inquietat la coalició, el líder d'Unió ha demanat “tranquil·litat” als socis de Convergència. “Que ningú es neguitegi”, ha demanat el democratacristià, que no ha negat, però, la seva voluntat al llarg dels anys per responsabilitzar-se d'alguna cartera ministerial. En una entrevista a RAC1, Duran ha recomanat “una mica de til·la per a tothom” i ha recordat que “va ser Mas qui es va oferir a formar part del govern espanyol” sempre que l'executiu que surti de les eleccions generals es comprometi a tirar endavant el projecte de pacte fiscal. “Jo ho faria al revés: primer cap a l'objectiu, que és el pacte fiscal, i després decidim si formem part del govern espanyol”, ha explicat Duran.

Per al líder d'UDC, el projecte del pacte fiscal és “una necessitat del nostre país” ja que, segons ell, “la independència divideix, però el pacte fiscal té una gran majoria a darrere”. Duran ha reconegut, però, que “serà  difícil” aprovar el projecte a Madrid, sigui qui sigui el guanyador de les eleccions generals. Tot i així, no ha tingut dubtes quan se li ha preguntat quines eren les seves preferències si ha d'escollir entre Rubalcaba i Rajoy: “Duran i Lleida és el millor dels tres”, ha dit el líder d'Unió, que ha especulat que les eleccions podrien ser al novembre i ha remarcat que a CiU estan “preparats per qualsevol data”.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT