Política 17/04/2013

Duran nega "diferències" dins del Govern sobre com abordar la consulta

El líder d'Unió recorda que l'acord amb ERC inclou poder ajornar la consulta més enllà del 2014, sempre i quan sigui dins d'aquesta legislatura, i apel·la al diàleg amb Madrid per fer-la de forma "legal"

Joan Rusiñol
1 min
El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, amb el del Consell Europeu, el democratacristià flamenc Herman Van Rompuy / ACN

Brussel·lesEl portaveu de CiU al Congrés i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat aquest dimecres que hi hagi "diferències" en el si del Govern sobre com abordar la consulta d'autodeterminació de Catalunya, pel que fa al termini en el qual s'ha de celebrar i la necessitat o no d'un acord amb l'executiu espanyol. Ho ha dit a Brussel·les, després de reunir-se amb el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha defensat la tesi del conseller Germà Gordó, que aquesta setmana va apel·lar a la necessitat d'un pacte amb Madrid per tirar endavant el procés referendari i no va descartar la possibilitat d'ajornar la consulta. En aquesta línia, Duran ha dit que el procés referendari "ha de ser legal", i ha apel·lat a la necessitat de ser "realistes" i acceptar que això passa per dialogar amb Madrid.

En defensa de Gordó, el líder d'Unió també ha dit que "recordar [que és possible fer la consulta més tard del 2014] no és dir que l'estem ajornant, és explicar el que diuen els textos pactats amb ERC". "No està dient cap heretgia qui diu que la consulta es pot fer més enllà del 2014", ha subratllat Duran, alhora que ha remarcat que "buscar diferències a CiU és un error".

stats