28-N
Política 29/11/2010

Duran no veu extrapolable el resultats de les eleccions catalanes a l'àmbit polític estatal

El secretari general de CiU no està d'acord amb una relació causa-efecte entre els mals resultats del PSC i una baixada del PSOE a les generals de 2012

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat avui que els resultats de les eleccions catalanes no són extrapolables en àmbit d'Espanya, ja que, segons la seva opinió, el canvi de govern a Catalunya ha arribat amb CiU i no amb el Partit Popular. Duran ha dit no estar d'acord "en una causa-efecte" entre els mals resultats del PSC ahir i una hipotètica baixada del PSOE els pròxims comicis generals, previstos en principi per a 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista veu "lícit i lògic" que el PP intenti atribuir el seu augment en vots i escons a un avançament dels resultats en les generals, però ha reiterat que les circumstàncies són diferents i que CiU és la força que catalitza el descontentament amb el tripartit. "Les causes són diferents, a Catalunya el canvi el protagonitza CiU no només a costa de PSC, sinó molt a costa d'ERC", ha afirmat en declaracions a Punto Radio recollides per Efe, ja que els electors d'aquestes dues formacions han estat els que han tingut "més sentit crític".

Duran i Lleida ha expressat, en una altra entrevista a la cadena Ser recollida per Efe, el seu desig que la victòria en les autonòmiques es traslladi també a les municipals del mes de maig vinent: "El resultat a totes les poblacions de Catalunya, a tots els districtes de Barcelona, excepte en un, augura un bon resultat municipal", ha argumentat.

stats