POLÍTICA
Política 29/06/2012

Duran nega que de l'enquesta del CEO es pugui extreure que la majoria vol la independència

El portaveu de CiU a Madrid subratlla que els federalistes i els autonomistes sumats són majoritaris. Culpa la sentència del TC i el tracte fiscal de l'increment del sentiment independentista

Ara / Acn
1 min
Josep A. Duran i Lleida a Begur

BarcelonaEl portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat aquest divendres que de l'enquesta del CEO d'aquesta setmana es pugui extreure que la majoria dels catalans està a favor d'un estat independent. En una entrevista a Onda Cero, Duran ha relativitzat el 51% dels que diuen que votarien 'sí' en un eventual referèndum d'independència, i ha subratllat que els que opten per seguir integrats a Espanya, ja sigui amb un estat federal o amb l'autonomia, són majoritaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cert és que si bé per primera vegada l'opció de l'estat propi és la preferida, els que responen que prefereixen o bé un estat federal o bé una autonomia sumen el 54,1%, mentre que els partidaris de la independència política són el 34%. Però també és cert que els federalistes parlen d'un estat català federat amb Espanya.

Això sí, Duran ha volgut atribuir a la sentència del TC o al tracte fiscal que rep Catalunya, a més del conflicte lingüístic que provoquen les sentències judicials, l'increment evident de l'independentisme, però en cap cas ho atribueix al Govern d'Artur Mas. És més, ha opinat que en el tripartit hi havia un component d'actitud més independentista, en referència a ERC.

stats