POLÍTICA
Política 16/06/2011

Duran: "Ahir es van cometre delictes i espero que la justícia castigui els responsables"

El portaveu de CiU al Congrés defensa la infiltració de policies "als grups antisistema". Ha denunciat la presència de grups de radicals que "fa temps que estan instal·lats a Barcelona"

Redacció
1 min
Duran, en l'entrevista aquest matí al Canal 24h.

BarcelonaDuran i Lleida, portaveu de CiU al Congrés, ha afirmat en una entrevista al Canal 24 horas que "ahir es van cometre diversos delictes", en referència al setge dels indignats al Parlament, i ha reclamat que "la justícia castigui els responsables".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que ha reclamat que els indignats se sotmetin a la llei en matèria d'espai públic en relació amb les acampades, Duran ha diferenciat el moviment d'un grup de violents a qui atribueix els aldarulls. Ha afirmat que "lamentablement a Barcelona fa anys que hi ha instal·lat un grup de radicals que hem vist aparèixer periòdicament".

"En un estat democràtic s'ha de complir la llei i el carrer no és de cap grup, és de tothom", ha afirmat el líder d'Unió. Duran ha volgut defensar també les actuacions policials: "l'autoritat és necessària i la policia ha d'actuar per defensar l'ordre públic".

Preguntat sobre el vídeo difós a internet en què policies de paisà es vinculen als disturbis, ha dit que "em semblaria una mala policia la que no tingués infiltrats als moviments antisistema, a ETA o en grups islamistes" i ha rebutjat que estiguessin instigant les protestes.

Retallades

Duran ha defensat la retallada presupostària com una necessitat per a la sostenibilitat del sistema públic. Ha assegurat que "aquest país no pot continuar amb l'actual sistema sanitari i cal que tots els partits polítics s'asseguin" a replantejar-lo.

stats