LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 02/05/2011

Duran diu que el govern espanyol obliga la Generalitat a “retallar serveis bàsics i fonamentals”

Repta el president d'Extremadura a debatre a fons la solidaritat interterritorial no només perquè no hi hagi una Espanya “de primera i una de segona” sinó “simplement perquè no es trenqui”

Redacció
2 min

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida ha desafiat avui el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, a debatre amb profunditat sobre la solidaritat interterritorial espanyola. Després que Duran carregués dissabte contra el govern espanyol per tenir diners per l'AVE extremeny i no per al fons de competitivitat català, Fernández Vara va respondre ahir que el líder d'Unió no contribueixen a la “necessària concòrdia entre els pobles d'Espanya” i adoben el terreny a una “Espanya de primera i una de segona”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha fet la seva contrarèplica avui en un apunt en castellà al seu blog, on assegura que mai el veuran “entrar en el perillós joc de la confrontació”. Ara bé, el desafia a debatre, després de les eleccions, sobre solidaritat entre comunitats espanyoles. “No és que jo vulgui una Espanya de primera i una de segona, sinó que desgraciadament ja existeix”, ha afegit. En aquest sentit, ha argumentat: “És rellevant que el govern (espanyol) digui que no pot complir lleialment amb els seus deures perquè no té diners i, en canvi, no sigui capaç de reduir inversions, a Extremadura o qualsevol altre lloc d'Espanya, per evitar que altres haguem de reduir no només despesa i nova inversió -que no en podrem fer cap-, sinó evitar també retallades en serveis públics i fonamentals per a la ciutadania com sanitat, educació, polítiques socials o seguretat”.

Perquè Espanya no es trenqui

Per tot plegat, el líder d'Unió li recorda que si Catalunya “no hagués de suportar el dèficit fiscal que suporta, no tindria cap problema per ajustar els comptes als requisits de dèficit públic”. I adverteix que Espanya requerirà després de les eleccions, un debat “per evitar no ja que hi hagi una Espanya de primera i una de segona, sinó senzillament perquè no es trenqui”.

stats