Publicitat
Publicitat

EUSKADI BUSCA LA PAU

Duran i Lleida justifica la no legalització de Sortu

El portaveu de CiU al Congrés diu que la prohibició "és conseqüència de l'aplicació d'una llei", que CiU va votar amb el PSOE i el PP

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha justificat aquest dijous la prohibició que la formació de l'esquerra abertzale Sortu es presenti a les eleccions municipals i forals del 22 de maig assegurant que "és conseqüència de l'aplicació d'una llei" que en un estat de dret "s'ha de respectar", ha dit. En aquest sentit, el portaveu de CiU ha remarcat que la Llei de Partits que CiU va votar "estableix que la legalitat d'un partit la decideix el poder judicial", que en aquest cas ha dit que Sortu "no és un partit legalitzable". Amb tot, el líder convergent sí que ha admès que "algun dubte hi ha d'haver" perquè la resolució del Tribunal Suprem no va ser aprovada per unanimitat.

"Jo no tinc capacitat, sincerament, d'analitzar si reuneix o no els requisits de legalització. Algun dubte hi ha d'haver quan hi ha hagut tres vots particulars, però respecto la decisió del Suprem". Duran i Lleida ha beneït així la resolució del Suprem, però ha reconegut que no és ferma i fins i tot ha assenyalat que "alguna cosa s'haurà de fer sabent que al País Basc hi ha una part d'electors que no se sentiran mai representats per cap polític perquè en cada ocasió l'opció política que els pretén representar és il·legalitzada".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT