Política 09/07/2015

Duran considera que la llista sense polítics és "un despropòsit" que ningú entén

Sobre la possibilitat de fer unes eleccions constituents després del 27-S, el lider d'Unió creu que això generaria "inestabilitat" i "inseguretat"  

Agències
2 min
Duran i Lleida durant la presentació del llibre a la Universitat de Vic

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat que la possibilitat d'una llista per a les eleccions catalans sense polítics és "un despropòsit" que no s'entén en cap lloc democràtic. A més, ha afegit que no pot concebre un parlament sense polítics: "Hem deixat la direcció política del país a entitats que són respectables, però que no són organitzacions polítiques". Sobre la possibilitat de fer unes eleccions constituents després del 27-S, Duran creu que això generaria una "inestabilitat" i una "inseguretat" que el país no es pot permetre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa un parell de dies, el líder democristià ja havia dit, en una vista a Estrasburg, que a Europa veuen "estrambòtic" fer una llista civil sense polítics.

En una entrevista en Antena 3, Duran ha parlat també de la separació de CiU, de la qual ha dit que li fa mal el final d'una federació que ha estat molt útil per a Catalunya i Espanya, tot i que ha admès que "es veia venir des de fa molt temps", tot i que ho ha desvinculat de la consulta interna d'Unió i ho ha atribuït al procés. El democratacristià ha subratllat que ja va augurar que el procés "trencaria el PSC i l'ha trencat, a CiU l'ha trencat, a Unió l'ha trencat, a ICV la dividirà i crec que ja està dividida, i a C's i a ERC els consolidarà". I ha afegit que l'aspiració del seu partit és aconseguir un grup parlamentari propi al Parlament per "recompondre tot el que es trencarà després del 27 de setembre".

Sobre la dissolució de diverses executives territorials del seu partit, Duran ha dit que ho encaixa amb "dolor" però destaca que també hi "entra" gent.

stats