POLÍTICA
Política 18/06/2012

Duran avisa els alcaldes independentistes que Catalunya també haurà de cedir sobirania a Europa

El líder d'Unió respon a l'Associació de Municipis per la Independència que CiU "intentarà tenir el màxim suport on l'ha de tenir", és a dir al Parlament, malgrat que els "suports externs" que hi pugui haver "seran benvinguts"

M.colomer
1 min
Duran, Pujol i Mas, durant la reunió de la Comissió Executiva Nacional de CiU

Barcelona"La posició de CiU és que el contingut del pacte fiscal és el que és, que vol dir recaptar, agència tributària pròpia i capacitat normativa". Així ha respost el líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, a l'Associació de Municipis per la Independència que presideix el democristià Josep Maria Vila d'Abadal, que té previst aprovar un pronunciament per advertir que no avalarà cap pacte fiscal que aigualeixi el concert econòmic. Ara bé, Duran ha alertat que en el procés per salvar l'euro, els països membres hauran de cedir sobirania a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"També Catalunya haurà de cedir sobirania" a Europa en matèria fiscal quan disposi d'un finançament homologable al concert econòmic que li atorgui capacitat normativa en tots els seus impostos, ha avisat en roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu Nacional de CiU.

Declaració el 7 de juliol

Tal i com ha avançat aquest dilluns l'Ara, l'Associació de Municipis per la Independència, integrat pràcticament per la meitat de municipis del país -especialment d'ERC, però també de CiU- té previst aprovar el 7 de juliol en assemblea una declaració de rebuig a qualsevol rebaixa del pacte fiscal amb el pretext del consens parlamentari. Segons Duran, CiU "intentarà que el pacte fiscal tingui el màxim suport on l'ha de tenir", és a dir al Parlament, malgrat que tots els "suports externs" que rebi "seran benvinguts". Això sí, el líder d'Unió, que les últimes setmanes ha mantingut diverses reunions amb el PSC per mirar de sumar-los a la reivindicació, ha alertat que el consens no ha de ser "perjudicial" per al pacte fiscal.

stats