POLÍTICA
Política 16/07/2012

CiU no seguirà col·laborant amb el govern del PP per la seva "prepotència" i "deslleialtat"

Duran carrega contra la "deslleialtat" del govern espanyol i anuncia que votarà en contra de la convalidació al Congrés del decret de retallades

M.colomer
1 min
Duran, en la roda de premsa posterior a l'executiva de CiU

BarcelonaLa "prepotència" del govern espanyol en el Consell de Política Fiscal i Financera de dijous passat i amb el decret de retallades de divendres marquen un "punt d'inflexió" en les relacions de CiU amb el govern espanyol i el PP. Així ho ha advertit aquest dilluns el secretari general de CiU i portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que ja ha anunciat que dijous votarà en contra de la convalidació de l'últim decret de retallades del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, el consell executiu nacional de CiU ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a prendre les "mesures legals" que calgui contra l'actitud del govern de Mariano Rajoy, que ha deplorat que actua amb "deslleialtat" i "insolidaritat" amb les autonomies quan es nega a compartir la flexibilització del dèficit estatal. "Barren el pas a la col·laboració amb el govern de l'Estat", ha asseverat.

I amb el PP a Catalunya? "Ens és igual"

Davant l'actitud del PP, que segons Duran "no té per a res" ni CiU ni Catalunya, ha advertit: "Que s'ho facin sols". "Si el seu principal actiu és la majoria absoluta, que governin amb la majoria absoluta". I no només això, sinó que el també líder d'Unió ha deixat clar que a CiU li "són igual" les conseqüències que pugui tenir per a les relacions amb el PP a Catalunya el canvi de rumb que ha fixat aquest dilluns l'executiva de CiU.

stats