Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

CiU no seguirà col·laborant amb el govern del PP per la seva "prepotència" i "deslleialtat"

Duran carrega contra la "deslleialtat" del govern espanyol i anuncia que votarà en contra de la convalidació al Congrés del decret de retallades

La "prepotència" del govern espanyol en el Consell de Política Fiscal i Financera de dijous passat i amb el decret de retallades de divendres marquen un "punt d'inflexió" en les relacions de CiU amb el govern espanyol i el PP. Així ho ha advertit aquest dilluns el secretari general de CiU i portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que ja ha anunciat que dijous votarà en contra de la convalidació de l'últim decret de retallades del govern espanyol.

Per això, el consell executiu nacional de CiU ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a prendre les "mesures legals" que calgui contra l'actitud del govern de Mariano Rajoy, que ha deplorat que actua amb "deslleialtat" i "insolidaritat" amb les autonomies quan es nega a compartir la flexibilització del dèficit estatal. "Barren el pas a la col·laboració amb el govern de l'Estat", ha asseverat.

I amb el PP a Catalunya? "Ens és igual"

Davant l'actitud del PP, que segons Duran "no té per a res" ni CiU ni Catalunya, ha advertit: "Que s'ho facin sols". "Si el seu principal actiu és la majoria absoluta, que governin amb la majoria absoluta". I no només això, sinó que el també líder d'Unió ha deixat clar que a CiU li "són igual" les conseqüències que pugui tenir per a les relacions amb el PP a Catalunya el canvi de rumb que ha fixat aquest dilluns l'executiva de CiU.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT