REFORMA CONSTITUCIONAL
Política 26/08/2011

Duran planteja fer un referèndum per reformar la Constitució el dia de les eleccions espanyoles

En la seva carta web setmanal, pregunta "quin sentit té" reformar la carta magna "a corre-cuita i al marge dels ciutadans"

Acn
1 min
Duran i Lleida, a la seu d'Unió

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, planteja en la seva carta setmanal la possibilitat de sotmetre a referèndum la reforma de la Constitució plantejada per José Luís Rodríguez Zapatero, i creu que fer-ho el 20-N, dia de les eleccions generals, "no tindria cap cost complementari". Duran recorda al PSOE que el candidat socialista a la presidència, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha parlat de crear un escó 351 perquè els ciutadans puguin defensar iniciatives legislatives populars al Congrés. Per això es pregunta: "Quin sentit té que es reformi la llei fonamental, com és la Constitució, a corre-cuita i al marge dels ciutadans?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A tall de la mateixa reflexió Duran segueix: "No tindria més sentit sotmetre la reforma a referèndum? Fins i tot, podria fer-se el mateix 20 de novembre i no tindria cap cost complementari. Sincerament, crec que el PSOE i el PP s'ho han de prendre molt seriosament i mesurar si s'ha de fer el referèndum".

En la carta, signada aquest divendres, Duran es mostra partidari de fixar el límit de dèficit públic per llei, en lloc de a la Constitució, tal com han acordat PSOE i PP aquesta matinada.

stats