Política 09/12/2015

Duran, sobre les seus d'Unió: "Nosaltres no tenim el patrimoni embargat, podem fer-ne el que vulguem"

El líder d'Unió respon a la informació avançada per l'ARA amb un dard als seus exsocis de CDC

G.pruna
2 min
Josep A. Duran i Lleida en el míting d’inici de campanya al Macba.

BarcelonaEl líder d'Unió i candidat a les eleccions espanyoles del 20-D, Josep Antoni Duran i Lleida, no perd mai l'oportunitat de disparar contra els seus exsocis de CDC. Aquest dimecres no ha estat l'excepció, i ha respost amb un dard a CDC a la notícia avançada per l'ARA sobre la decisió del partit de vendre les seves seus per fer front al deute de 16 milions d'euros que acumula. Duran ha subratllat que tenen l'oportunitat de fer el que els "doni la gana" amb el seu patrimoni perquè "no està embargat", un missatge enverinat cap als seus antics companys de federació i la seva situació judicial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha remarcat que el seu partit tornarà el deute tant sí com no i administrarà el seu patrimoni com calgui i comunicant la decisió a través de la pàgina web de la formació. Enmig d’una campanya que costarà uns 800.000 euros, el nucli dur de la direcció s’ha vist abocat a estudiar fórmules per salvar el partit de la fallida i “complir” amb els seus compromisos. Quina estratègia es planteja Unió per pagar el deute? Segons ha pogut saber l’ARA, la fórmula passaria per vendre’s les seus en propietat amb la condició que el comprador acceptés un lloguer “tou”.

La venda, segons les fonts consultades, es faria a entitats vinculades a creditors d’Unió, de manera que es matarien dos pardals d’un tret: reduir despeses de patrimoni i, alhora, eixugar una part del deute amb la venda dels immobles. És un sistema que ha utilitzat en alguns casos la Generalitat en aquests anys d’ajustament pressupostari. Paral·lelament, es preveuen racionalitzar els lloguers de bona part de les agrupacions locals, rescindint el contracte o buscant lloguers més assequibles.

Quines són les seus més importants que té Unió? Els locals de les capitals de demarcació, tots en propietat: la seu central a Barcelona, al carrer Nàpols, que és seva des del 2006; la seu de Girona, comprada el 2007; la de Tarragona, a la plaça Jacint Verdaguer, comprada el 2009, i el local de Lleida, obtingut també el mateix any. Tots els immobles estan hipotecats, segons les fonts consultades.

stats