POLÍTICA
Política 28/03/2012

ICV-EUiA, ERC i PSC no aconsegueixen que es reclami substituir Duran a la comissió Generalitat-Estat

CiU acusa els ecosocialistes de voler "erosionar el Govern" i el PP i C's denuncien l'intent de saltar-se la sentència del TC sobre l'Estatut

Acn
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ple del Parlament de Catalunya ha rebutjat una moció d'ICV-EUiA que, entre altres qüestions, demanava substituir el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, com a president de la part catalana de la comissió bilateral Generalitat-Estat. Els ecosocialistes han rebut el suport dels diputats del PSC, ERC i SI, però els vots de CiU, PP i C's han impedit que aquest punt pogués prosperar a la cambra catalana. Gran part de la resta de la moció, on es reclamava l'ampliació de les competències de la Generalitat i el desenvolupament de l'Estatut, ha rebut el suport majoritari del Parlament, que ha deixat PP i C's en solitari votant-hi en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció, defensada pel diputat ecosocialista Jaume Bosch, pretenia donar un toc d'atenció sobre la "passivitat" que atribueixen a Duran en el seu paper de president de la part catalana de la comissió bilateral. És per això que en un punt s'ha demanat "tractar el pagament dels deutes de l'Estat" en una comissió abans de dos mesos i sol·licitar una reunió de la part catalana de la comissió mixta de transferències per "definir els traspassos prioritaris".

Des de CiU, a més, han acusat els ecosocialistes de presentar aquesta moció "per erosionar el Govern i no per defensar realment l'autogovern" i han denunciat que ICV-EUiA no ha volgut negociar i acceptar les esmenes dels nacionalistes. Des del PP, per la seva part, han criticat que la moció es volia "saltar la sentència del TC sobre l'Estatut", un argument que també ha utilitzat C's.

stats