Política 22/10/2011

Duran critica els bisbes espanyols i assegura que es "deixarà la pell" pel dret a decidir

El candidat de CiU a les eleccions al Congrés diu que com a catòlic no se sent representat per la Conferència Episcopal quan demana al pròxim govern espanyol "la tutela de la unitat d'Espanya" contra els nacionalismes

Acn
1 min

TarragonaEl secretari general de CiU i candidat al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha carregat contra la Conferència Episcopal Espanyola després que els bisbes espanyols hagin emès una carta que demana "la tutela de la unitat d'Espanya" per sobre dels nacionalismes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha recordat que la doctrina de l'Església defensa les nacions culturals i el seu dret a l'autodeterminació i ha recordat el discursos del Papa Joan Pau II davant de les Nacions Unides i la UNESCO i el discurs del Papa Benet XVI davant l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. Ells, segons Duran, "han defensat sempre els drets dels pobles el dret de l'existència de la nació cultural el dret d'autodeterminació". I ha criticat que la Conferència Episcopal Espanyola defensi "com a valor suprem, moral i religiós, la unitat d'Espanya".

El candidat de CiU al Congrés ha demanat una resposta dels bisbes catalans i ha assegurat que "es deixarà la pell" pel dret a decidir. "Jo no sóc independentista, però em deixaré la pell per defensar el dret dels ciutadans a decidir democràticament", ha dit.

Duran ha fet aquestes declaracions en un acte de precampanya a Tarragona. S'ha mostrat en contra del discurs de la Conferència Episcopal Espanyola i ha assegurat que, com a catòlic, no se sent representat.

stats