POLÍTICA
Política 17/04/2012

Duran i Lleida també culpa el rei del conflicte amb l'Argentina

El líder d'Unió posa la crisi amb l'Argentina com a exemple de les "gravíssimes conseqüències internes i externes" de l'actitud del monarca

Acn
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que després del "greu error" de Joan Carles I de fer el viatge per caçar elefants a Botswana, el monarca ha malbaratat el prestigi internacional de què gaudia i ja no pot ser decisiu en el conflicte entre Espanya i l'Argentina per la nacionalització d'YPF. Segons explica Duran i Lleida a través d'un apunt al seu blog, aquest exemple posa de relleu el valor de cap d'estat en la defensa dels interessos econòmics espanyols, i també que el viatge del rei té "gravíssimes conseqüències internes i externes". A més, el líder democristià qualifica l'expropiació de la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernàndez de Kirchner, sobre el 51% de la filial de Repsol de barbaritat i il·legalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran també s'ha referit a la nacionalització del 51% d'YPF, que defineix com "una barbaritat, una il·legalitat i una demostració de la inseguretat jurídica que dóna l'Argentina amb aquesta presidenta". Pel portaveu de CiU al Congrés, "amb aquest acte posa de relleu la confirmació del seu populisme i la deriva 'chavista', i destaca que aquesta nacionalització és "discriminatòria" perquè "ho fa amb una empresa espanyola, però no amb una altra". Això es deu, afirma, al fet que Espanya "ha perdut pes en el món en general i a Iberoamèrica, en particular".

"Hem fet massa la gara-gara a Chávez i companyia, i ara no tenim capacitat d'influir davant la nova realitat política d'aquest continent, ni tan sols de trobar aliats de pes a Europa que s'alineïn des del primer moment amb l'estat espanyol", lamenta Duran, que també ho atribueix a la "feblesa econòmica i política, que ens té molt entretinguts i ens deixa poc marge d'actuació".

stats