Publicitat
Publicitat

El govern espanyol podrà intervenir les comunitats autònomes per "sanejar-les"

Montoro diu que el programa de liquiditat de l'ICO estarà "condicionat" als ajustos de les autonomies

El Govern espanyol i les autonomies han arribat avui a un " compromís d'Estat" per l'equilibri pressupostari que inclou sancions per a les comunitats incomplidores o fins i tot la intervenció temporal per al sanejament de les que incorrin en problemes molt aguts de liquiditat o no puguin assumir el seu finançament . Aquesta intervenció tindria caràcter temporal i significaria que l'Administració General de l'Estat portaria a terme un pla de sanejament al costat de les autoritats autonòmiques i locals afectades , ha explicat avui el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques , Cristóbal Montoro .

Després de la primera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera ( CPFF ) del Govern de Mariano Rajoy , Montoro ha dit que igual que a la UE les sancions serien en primer terme de caràcter econòmic , i podria arribar-se a l'esmentada intervenció " en termes d'hisenda " , no de treure competències , si la situació s'agreuja . No obstant , Montoro no ha volgut avançar una xifra a partir de la qual es produiria la intervenció , però ha precisat que s'utilitzaran els mateixos criteris que a la UE , fins i tot en termes quantitatius .

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, també ha dit que el govern impulsarà una línia de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per donar liquiditat a les comunitats autònomes “condicionada” al fet que els governs regionals presentin programes de “sanejament” que seran supervisats per l'executiu. Montoro ha reiterat que el sistema de sancions que inclourà la futura llei d'estabilitat pressupostària contra les autonomies que sobrepassin els límits de dèficit serà “el mateix” que estableixi la Unió Europea.

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT