Política 07/05/2013

EH Bildu creu que França i l'estat espanyol busquen "arruïnar" la pau

Representants de la coalició basca consideren que les detencions dels sis presumptes membres d'ETA mostren el "bloqueig" del "procés polític a Euskal Herria"

Efe
1 min

Sant SebastiàEH Bildu considera que les detencions, aquest dimarts, de sis presumptes membres d'ETA a França demostren que l'"objectiu final" de l'estat espanyol i francès és "arruïnar l'oportunitat oberta a Euskal Herria per assolir la pau i la normalització política". Així ho han declarat representats de les quatre formacions de la coalició, Hasier Arraiz (Sortu), Unai Ziarreta (EA), Dani Maeztu (Aralar) i Amaia Agirresarobe (Alternatiba).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Madrid s'obstina en esquivar una altra vegada la responsabilitat de propiciar un escenari de solució", ha afirmat Ziarreta durant la roda de premsa a Sant Sebastià. La coalició també ha afirmat que "l'actualitat ens demostra avui la situació de bloqueig en què es troba el procés polític a Euskal Herria" i que "les últimes setmanes estem assistint a un degoteig permanent d'actuacions que tornen a reforçar les apostes per polítiques de repressió i criminalització".

Els representants han aprofitat per anunciar la seva intenció d'iniciar una ronda de contactes amb altres partits per intentar compartir una "reflexió" sobre la situació actual i sobre els "compromisos" de la pau. En concret, esperen que el PNB i el PSE-EE s'hi sumin, tot i que consideren el PP com a "autoexclós". La ronda de reunions ha estat motivada per "la cadena de fets" de les últimes setmanes, tot i que les detencions "tenen un pes específic evident", ha afirmat la coalició.

stats