Publicitat
Publicitat

EUSKADI

EH Bildu tria una escriptora com a cap de cartell

Finalment serà una dona i biscaïna. Però no serà Marivi Ugarteburu. L'esquerra abertzale, que concorrerà a les pròximes eleccions basques amb la marca EH Bildu, ha triat una escriptora independent, Laura Mintegi, com a cap de cartell per als comicis bascos, que encara no estan oficialment convocats però que s'haurien de celebrar la primavera de l'any que ve.

Els integrants d'EH Bilbu van presentar ahir a Bilbao la candidata, que entra dins del perfil que buscaven els abertzales però que, a diferència d'Ugarteburu, molt vinculada a Batasuna, cobreix un perfil més independent. Mintegi, nascuda a Navarra però resident a Getxo des de jove, és professora de la Universitat del País Basc, membre de l'Acadèmia de la Llengua Basca i autora, entre d'altres, del llibre Sísif enamorat . Havia participat en diversos actes de l'esquerra abertzale.

A la seva presentació hi van assistir dirigents de la il·legalitzada Batasuna com Rufi Exteberria, Joseba Permach i Pernando Barrena, a més de dirigents d'EA, Alternatiba i Aralar. La ja legal Sortu també se sumarà a la plataforma EH Bildu.

La candidata va criticar la "pseudodemocràcia espanyola" i va assegurar que, com diuen les enquestes, l'esquerra abertzale és a punt de liderar "el nou temps" polític.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT