EUSKADI CAP A LA PAU
Política 21/02/2014

EH Bildu veu "impossible" un "desarmament efectiu d'ETA" perquè l'Estat "no vol que es produeixi"

L'esquerra abertzale acusa el govern espanyol d'interposar "tots els obstacles possibles" perquè el procés culmini

Europa Press
1 min
Oskar Matute (Alternatiba), Pernando Barrena (Sortu), Peio Urizar (EA) i Patxi Zabaleta (Aralar), en roda de premsa / EFE

BilbaoEH Bildu ha afirmat que, amb l'anunci de la Comissió Internacional de Verificació (CIV), ETA dóna començament al procés per "deixar de ser un agent armat" i ofereix a la ciutadania basca la "total seguretat del final de la seva activitat armada", amb tot l'"enorme valor polític que aquesta decisió conté". Tot i això, ha denunciat que és impossible un "desarmament efectiu d'ETA "perquè el govern espanyol "a dia d'avui no vol que es produeixi". També ha acusat l'executiu central d'interposar "tots els obstacles possibles" i ha subratllat que és "l'únic que manté una actitud de bloqueig" i, per tant, li correspon "desactivar-la i donar passos en aquesta direcció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa celebrada a la seu de Sortu a Bilbao, en què han comparegut Patxi Zabaleta, Pello Urizar, Oskar Matute i Pernando Barrena, EH Bildu ha destacat i aplaudit el paper de la CIV pel seu "compromís de portar fins al final el camí emprès a Aiete, per sobre de les desqualificacions i pressions que estan rebent per part de les forces contràries a la pau de l'estat espanyol".

"Aquest poble necessita la pau i per això cal desfer les polítiques d'excepció i acabar amb la dispersió, acostant els presos a Euskal Herria i a partir d'aquí abordar el seu procés de tornada a casa", han remarcat.

stats