Política 11/07/2015

Iceta considera que Mas és "un llast": "Catalunya s'ha dividit, afeblit i embolicat com mai"

El PSC ratifica Miquel Iceta i Carme Chacón com a candidats a les eleccions catalanes i espanyoles, respectivament

Acn
2 min
Els socialistes Miquel Iceta i Carme Chacón s'abracen durant el Consell Nacional extraordinari del PSC on han estat ratificats com a candidats per a les eleccions catalanes i espanyoles respectivament / ACN

BarcelonaEl Consell Nacional del PSC ha ratificat Miquel Iceta com a candidat per a les eleccions de la Generalitat que s'han de celebrar el 27-S —amb tres abstencions— i Carme Chacón també ha estat avalada com a candidata per a les eleccions generals —amb una abstenció. En el seu discurs ja com a cap de llista del PSC el 27-S, Iceta ha dit que "Catalunya s'ha dividit, afeblit i embolicat com mai" per culpa de Mas, que és "un llast" per al país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat socialista a la Generalitat ha assegurat que a l'ANC, Òmnium i els partits independentistes els fa "nosa" Mas i que el president "ha convertit la candidatura a la presidència de la Generalitat en objecte de subhasta". Iceta s'ha queixat que, quan falten tres mesos per celebrar les eleccions, encara no se sap si "el president es presentarà o no a la reelecció" o si els partits independentistes aniran en una llista conjunta o no.

El primer secretari del PSC ha dit també que ha estat Mas qui ha dit que es vol presentar als propers comicis com un polític que ja no està en actiu i que "té raó" perquè "és un passiu per a Catalunya i un embolic".

Chacón carrega contra el PP

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha carregat contra el Partit Popular i ha assegurat que "aquesta ha estat la pitjor legislatura" en el conjunt de l'Estat però que a "Catalunya no ha anat millor". Segons Chacón, l'única diferència és que "aquí es parla català i hi ha estelades". "No som ni el partit de l'asfíxia social ni el partit dels embolics de quatre anys que no van enlloc", ha dit la candidata.

Els socialistes van convocar unes primàries obertes per triar els candidats per a les dues eleccions però no s'han arribat a celebrar perquè només Iceta i Chacón han presentat els avals necessaris.

stats