Política 25/09/2012

Les eleccions al Parlament seran el 25 de novembre o el 2 de desembre

El president de la Generalitat, Artur Mas, comunica als seus consellers a la reunió del Govern que avançarà les eleccions i que seran a la tardor. Mas s'ha reunit amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, poc abans de les 15.30 hores, i la trobada ha durat escassament 10 minuts

Ferran Casas
1 min
El consell executiu del govern català, reunit el dimarts 25 de setembre / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dimarts al matí als seus consellers en la reunió del consell executiu que convocarà eleccions el 25 de novembre o el 2 de desembre, segons que han confirmat a l'ARA fonts de l'executiu català. L'anunci, que el president formalitzarà al Parlament avui a la tarda, arriba després del cop de porta de Mariano Rajoy al pacte fiscal i unes hores abans del debat de política general que arrenca a les quatre. Ahir a la nit Mas es va reunir amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, per afinar l'estratègia de la federació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ARA ja va avançar que les eleccions serien a finals de tardor i va apuntar aquestes dues dates com a possibles, a més de del 16 de novembre, que finalment el president ha descartat. L'anunci de Mas posa fi a la legislatura més curta des de la recuperació de l'autonomia i obliga els partits, que en algun cas esperaven les eleccions per la primavera, a ressituar-se ràpidament i preparar la campanya electoral just després del debat de política general que acabarà dijous. L'endemà, divendres, Mas podria signar el decret de convocatòria.

Artur Mas ha arribat al Parlament poc abans de les 15.30 hores d'aquest dimarts acompanyat de la seva dona, Helena Rakosnik, i s'ha reunit amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. La trobada ha durat escassament 10 minuts i, en sortir, Mas i De Gispert han sigut rebuts pel grup parlamentari de CiU amb forts aplaudiments, en un clar senyal que l'anunci oficial dels comicis avançats es podria produir aquesta tarda mateix, seguint el protocol establert.

stats