Política 24/05/2015

ICV rep amb "prudència" els sondejos però assegura que "mai havia estat tan a tocar el canvi"

Els ecosocialistes confien a mantenir la representació a Tarragona, Lleida i Girona

Acn
1 min
El secretari general de l'ICV, Josep Vendrell, valorant els sondejos a la seu d'ICV / ACN

BarcelonaPrimera valoració dels ecosocialistes aquesta nit electoral. El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, i el diputat al Parlament per ICV-EUiA, Joan Mena, han expressat "prudència" respecte als sondejos que assenyalen una victòria de Barcelona en Comú a la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Vendrell ha valorat que "mai havia estat tan a tocar la possibilitat d'un canvi real i profund a la capital de Catalunya". A pareu seu, si es confirma la victòria de la coalició liderada per Ada Colau, "serà una molt bona noticia".

El secretari general d'ICV ha destacat la normalitat de la jornada, en què no hi ha hagut cap incident, així com l'increment de la participació arreu de Catalunya, "significativament a Barcelona", i creu que els ciutadans "han vist la política com una manera d'incidir [en la societat]". També ha expressat "prudència" pels resultats que vaticinen les enquestes, més enllà dels que donen a Barcelona en Comú.

"Hi ha un corrent ciutadà que expressa voluntat de canvi", ha sentenciat Vendrell, que ja ha fet una primera valoració positiva de la política de pactes d'ICV amb altres formacions en les eleccions municipals. "Demostra la validesa de la política de confluència, sempre hem defensat la necessitat de sumar", ha indicat Vendrell, que ha afegit que "Barcelona en Comú reflecteix aquesta suma de pluralitat i diversitat".

Per la seva banda, Mena ha dit que la ICV-EUiA espera mantenir la representació a Tarragona, Lleida i Girona, malgrat el que indiquen algunes enquestes. Tant Vendrell com Mena han valorat positivament l'increment de la participació.

stats