Política 25/05/2015

El PSOE, sobre els pactes: "La gent ha votat pluralitat i canvi a l'esquerra"

Satisfets, els socialistes asseguren que "a poc a poc" van recuperant la confiança dels ciutadans

Joan Rusiñol
1 min
Els socialistes estan satisfets dels resultats malgrat no aconseguir superar el PP. EFE

MadridEl PSOE està content i satisfet dels resultats d'aquest diumenge, malgrat quedar en segona posició en la suma global de vots de les eleccions municipals i fer uns mals resultats en llocs com l'Ajuntament de Madrid i Barcelona. Ara comença una fase de negociació per construir pactes progressistes allà on sigui possible. El secretari d'Organització, César Luena, ja avisa que "la gent ha votat pluralitat i canvi a l'esquerra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara seran els òrgans de direcció dels socialistes -la cúpula es reuneix aquest dilluns a la tarda- qui marqui les directrius però Luena deixa entreveure que permetran que Manuela Carmena, la candidata d'Ahora Madrid, sigui la nova alcaldessa de Madrid. El número 2 del PSOE subratlla, en una entrevista a Televisió Espanyola, que les seves prioritats per negociar acords és prioritzar la lluita contra la corrupció, contra l'atur i a favor de les polítiques socials.

Luena creu que els resultats del 24-M evidencien que hi ha "una recuperació gradual del PSOE", que es traduirà en més poder institucional. "A poc a poc es recupera la confiança com a alternativa al PP", ha sentenciat, comparant les dades d'aquest diumenge amb les de les europees de l'any passat.

stats