Política 17/05/2015

El PSC aguanta a l'Hospitalet i C's irromp amb força, segons una enquesta d''El Periódico'

CiU i el PP perdrien la meitat dels regidors

Ara
1 min
Núria Marín, aquest dijous al Parlament / ACN

BarcelonaEl PSC aguanta a l'Hospitalet de Llobregat. Segons una enquesta de Gesop publicada a 'El Periodico', l'actual alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, tornaria a guanyar les eleccions el 24 de maig. Només perdria un regidor (12) enfront dels 13 que té actualment. Marín, un dels actius del PSC en aquestes municipals, necessitaria només el suport de dos regidors més per arribar a la majoria absoluta, que els podria obtenir d'ICV-EUiA (2), amb qui governa actualment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el PSC mantindria una de les alcaldies més importants ara en les seves mans –l'Hospitalet és la segona ciutat més gran de Catalunya en habitants–, enfront de la davallada que se li augura a bona part del territori, inclòs Barcelona.

D'altra banda, C's irrompria amb força al consistori, ja que passaria de zero a quatre regidors, i es col·locaria així en la segona posició. El partit d'Albert Rivera creixeria a costa del PP, que perdria la meitat de la seva representació (de sis en una forquilla entre tres i quatre).

Pel que fa CiU, també es quedaria amb la meitat de regidors (de quatre a dos) i obriria les portes a ERC al consistori, amb dos regidors.

stats