Política 12/07/2013

Millo creu que la "falta de voluntat" de CiU per tenir una "bona relació" amb Rajoy impedeix que funcioni la Comissió Bilateral

El PPC qualifica de "molt millorable" el tracte dels nacionalistes cap als populars i el govern espanyol

Acn
2 min
El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl portaveu del PPC, Enric Millo, ha culpat directament CiU de la falta de funcionament de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat. Després que el secretari general dels nacionalistes, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi criticat la inacció d'aquest ens en els darrers anys, el portaveu popular ha apuntat directament a la "falta de voluntat de CiU per tenir una bona relació" amb el govern espanyol i amb el partit que el comanda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que, per Millo, si el govern de la Generalitat i CiU prefereixen mantenir "una relació molt millorable" amb Mariano Rajoy i el PPC, no es pot arribar al "diàleg i al consens" necessaris per reunir la Bilateral i "treballar junts".

El PPC dóna per fet que la mala relació entre el seu partit i CiU, i entre els executius català i espanyol és més que evident. I pels populars, el culpable és la formació nacionalista. "És evident que la relació és molt millorable", ha sentenciat, tot recordant que reclamar, per exemple, la compareixença d'Alícia Sánchez-Camacho al Parlament pel cas de Método 3, aprofundeix en aquesta conducta. "Si aquesta és la relació que vol tenir CiU amb un partit democràtic, és francament millorable", ha dit.

De la mateixa manera, ha carregat contra el govern català i la seva "manca d'interès a tenir bona relació" amb l'executiu de Rajoy. "Juga al 'cuanto mejor peor', dient que el govern espanyol actua contra els catalans, contra la cultura i contra la llengua", ha criticat, tot afegint que és difícil "tenir bona relació amb aquestes calúmnies".

I són, precisament, aquests comportaments que atribueix a CiU els que, a criteri de Millo, impedeixen el funcionament i la represa de les reunions de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat. "Això dificulta poder desbloquejar temes, i això variarà quan el govern canviï l'actitud", ha sentenciat.

stats