Política 28/05/2013

Millo: "No entenc què fa el PSC adherint-se a les polítiques de CiU i ERC"

PP i C's retreuen als socialistes catalans que participin a la cimera a favor de la immersió lingüística

M. Colomer / A. Mateo
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP a Catalunya, Enric Millo, ha acusat aquest dimarts el PSC "d'adherir-se incondicionalment a les polítiques de CiU i ERC que vulneren la legalitat", en referència a la cimera a favor de la immersió lingüística convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas, aquesta tarda a Palau com a resposta a la llei Wert.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, Millo s'ha mostrat convençut que el Govern només "vol obrir fronts de confrontació contra el govern espanyol" a l'hora de convocar la cimera contra la nova normativa d'Educació i ha assegurat que el Govern de Mas "menteix intencionadament per manipular l'opinió pública". "Ningú està intentant treure la llengua pròpia a Catalunya", ha asseverat Millo, que ha afegit que el govern espanyol està disposat a "parlar i a discutir". Segons el portaveu parlamentari del PP, amb la llei Wert "el govern espanyol només recorda al Govern què diu la llei", si bé serà la Generalitat qui haurà de fixar "com s'han de coordinar les dues llengües oficials a Catalunya dins l'educació".

Amenaça amb els tribunals

En la mateixa línia, el portaveu al Parlament de C's, Jordi Cañas, ha tornat a titllar els socialistes de "xerpes polítics" i de "tontos útils", tal com fa setmanes va fer per primera vegada la líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, i també s'ha preguntat "què fa el PSC a la cimera". Cañas ha criticat durament la convocació de la cimera i ha amenaçat el Govern de portar-lo als tribunals si no compleix la llei Wert perquè "qui desobeeix en una democràcia és jutjat, condemnat i inhabilitat".

stats