POLÍTICA CATALANA
Política 27/02/2011

Camacho lamenta que Mas vulgui pactar amb "els qui han enfonsat Catalunya"

La líder del PP s'ofereix al president de la Generalitat per negociar els pressupostos

Acn
2 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en un moment de l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha ofert al president de la Generalitat, Artur Mas, per negociar els pressupostos del 2011, tot i que ha lamentat que prioritzi pactar-los amb "els qui han enfonsat Catalunya", en referència al PSC. En una entrevista a l'ACN, Camacho ha avisat Mas que si vol portar la "sociovergència" més enllà del debat d'investidura i pactar també amb el PSC la política econòmica, "s'equivoca". De fet, creu que el president està sent "excessivament contemporitzador" amb els socialistes. Camacho ha mostrat una "predisposició condicionada" a negociar uns comptes que vol "realistes, austers", que serveixin per sortir de la crisi i que no retallin els serveis socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'austeritat no ha d'afectar mai els serveis socials", ha advertit, "ni la sanitat, ni l'educació ni les polítiques socials". Camacho creu que l'aprimament ha de passar per la reducció d'empreses públiques i no "fer-la pagar a metges, mossos i professors". "Mas retalla a la sanitat i a l'educació, però no fusiona, no tanca o suprimeix empreses públiques", ha afegit. Camacho considera que el president "s'està equivocant" en les prioritats per aplicar l'austeritat i ha deixat clar que el Govern no tindrà el suport del PPC a qualsevol pressupost que presenti al Parlament.

Amb aquestes condicions, la presidenta del PPC mostra la seva "predisposició" a parlar amb el Govern sobre els comptes i, de fet, ha lamentat que Mas busqui un acord amb el PSC, que són els qui han deixat "la caixa buida i el pitjor llegat econòmic de la història". "Sembla mentida que vulgui pactar els pressupostos amb aquells que han enfonsat Catalunya i en canvi no ho vulgui fer amb tothom i amb el partit que ha creat més d'1 milió i mig de llocs de treball quan ha governat Espanya", s'ha queixat.

Sánchez-Camacho ha acusat Mas de ser "excessivament contemporitzador" amb el PSC i ha avisat que "portar la sociovergència" també a la política econòmica -després que un pacte CiU-PSC facilités la investidura del president- seria un error. "Es deu estar equivocant, perquè el que van dir els ciutadans el 28 de novembre és que volien una altra política econòmica, molt diferent a la dels socialistes", ha remarcat.

Durant el debat dels pressupostos, la presidenta del PPC ha garantit que el seu grup actuarà amb "responsabilitat", però al mateix temps serà "conseqüent". I ha recordat al president que no pot fer el que vulgui: "Mas a vegades oblida que no té les mans lliures i que no té majoria a Catalunya. Sembla que governi amb majoria absoluta quan no la té".

A favor de publicar les balances fiscals

Després que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, hagi anunciat que demanarà al govern espanyol que torni a publicar les balances fiscals, Sánchez-Camacho s'ha mostrat partidària que es coneguin aquestes dades. "Ja vam dir que es publiquessin", ha dit, "els números sobre la taula els volem tots".

Sánchez-Camacho, però, ha deixat clar que abans de parlar d'una reforma del model de finançament cal centrar-se en la lluita contra la crisi. I ha deixat per al 2012 el debat sobre si el PP acceptarà el pacte fiscal de Mas en cas de necessitar la col·laboració de CiU per a la governabilitat de l'Estat si guanya les eleccions espanyoles.

stats