Política 20/09/2014

ERC prepara el 9-N amb "la campanya més important" per convèncer "fins al darrer indecís" del 'sí-sí'

Els republicans han reunit la seva executiva ampliada un cop aprovada al Parlament la llei de consultes

Laia Vicens
1 min
El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha anunciat aquest dissabte que els republicans preparen una campanya de cara al 9-N per "convèncer fins al darrer indecís del nostre país" de votar 'sí-sí' a la consulta. Salvadó l'ha qualificat com "la més important que hem fet a la nostra vida" i ha dit que és "la campanya de campanyes". Per això, ERC vol que sigui "la més massiva, proactiva i extensa" que ha preparat mai el partit, que s'ha posat "a disposició" de la campanya unitària Ara és l'hora, impulsada per l'ANC i Omnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"ERC prepara la maquinària per abocar-hi tot el capital organitzatiu, 1.500 càrrecs institucionals i tota la militància", ha dit Salvadó. En una executiva nacional ampliada, amb la presència de tots els diputats i els presidents comarcals i regionals del partit, ERC engega motors per "arribar a tots els punts del país" i perquè "el sí guanyi de forma clara".

Salvadó ha posat en relleu que la campanya es tirarà endavant tot i el veto del TC. En relació a això, el dirigent republicà ha denunciat "el tarannà autoritari" de l'Estat, que "prohibeix la democràcia" tot i l'"amplíssima majoria" que aquest divendres va votar a favor de la llei de consultes, "el marc legal" que empara el 9-N.

Salvadó ha donat per "superades" les "sensacions de flaqueig" entre CiU i ERC en el debat de política general i ha explicat que les converses entre els dos partits són "continuades" i que busquen "reforçar la pinya" i garantir la unitat de cara al 9-N.

stats