Política 29/05/2015

ERC avisa Colau que no entrarà al seu govern si no diu sí al procés d'independència

Alfred Bosch subratlla, a Catalunya Ràdio, que no formarà part d'un pacte de bloqueig a Barcelona en Comú en el qual participin PP o Ciutadans

Ara
1 min
Alfred Bosch, portaveu d'ERC al Congrés, aquest dijous a Barcelona / ACN

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, no està disposat a entrar al govern de la futura alcaldessa, Ada Colau, si no es mostra partidària del procés d'independència de Catalunya. "Per tenir la complicitat suficient per entrar al seu govern s'ha de pronunciar sobre aquest procés", ha sentenciat el dirigent republicà en declaracions a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosc ha defensat que a la ciutat de Barcelona no es pot aturar "ni el progrés ni el procés", i per això consideren que Colau ha d'anar un pas més enllà d'acceptar el dret a decidir. També s'ha mostrat partidari de distingir quines són les partides prioritàries a l'Ajuntament per cobrir les necessitats dels ciutadans, i ha subratllat que és important reclamar el deute pendent que té l'estat espanyol amb el consistori, que, segons ell, és superior al de la Generalitat.

Sobre la proposta que ahir va llançar Trias perquè PSC i ERC donessin suport a la seva investidura, Bosch ho ha descartat per complet. "Una majoria àmplia de bloqueig necessita del PP o de Ciutadans", ha advertit, i ha deixat clar que ERC "no entrarà en aquest joc" perquè no forma part del seu ideari. Ha afegit, a més, que ha parlat amb Trias i que aquest té "coll avall" que és Colau, com a guanyadora de les eleccions, la que té l'obligació de formar govern.

stats