POLÍTICA
Política 27/01/2011

ERC exigeix al Govern que rectifiqui i cedeixi urnes a Barcelona Decideix

El diputat Oriol Amorós reclama a la vicepresidenta, Joana Ortega, una "rectificació immediata" després que decidís deixar sense efecte el compromís de l'exconseller Jordi Ausàs de deixar les urnes pel 10 d'abril

M.colomer
1 min
El president de la federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, i portaveu parlamentari adjunt d'aquesta formació

BarcelonaEn roda de premsa, Amorós ha asseverat que "si s'hagués pres la molèstia d'entrar a la pàgina web de Governació, hauria vist que qualsevol entitat de Catalunya pot demanar urnes per dur a terme processos electorals interns", cosa que han fet "centenars d'entitats". L'expresident José Montilla va desautoritzar Ausàs quan va anunciar l'acord amb Barcelona Decideix per cedir urnes, però això no el va fer desistir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amorós ha instat Ortega a dir si és que Governació ja no deixarà urnes per a cap procés electoral o si és només un criteri que aplicarà en la consulta d'independència. "Quan la vicepresidenta diu que deixar urnes és contrari a la llei, ens ha de dir de quina llei es tracta perquè, que nosaltres sapiguem, no n'hi ha cap", ha recalcat.

El dirigent republicà només veu un "intent de control ideològic" en l'actitud de Vicepresidència, a més d'un "intent de discriminar". Amorós també ha subratllat les contradiccions del "bipartit" (CDC-UDC) pel que fa a les consultes d'independència. Per ell, UDC està demostrant que és partidària de la "rendició" que plantejava Pujol com a única alternativa a la indepenendència.

Pujol i la consulta

D'altra banda, en declaracions a Rac1 l'expresident Jordi Pujol ha dit que encara no ha decidit si votarà en el referèndum simbòlic d'independència que es farà el 10 d'abril a Barcelona. El president Pujol creu que és una mala pensada haver programat la consulta per un mes abans de les eleccions municipals.

stats