Política 10/06/2015

ERC garantirà la investidura del candidat de la CUP d'Argentona, que governarà amb PSC i ICV

Els republicans anuncien en un comunicat que votaran la investidura del cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, però no s'integraran de moment en el govern municipal. La llista més votada tornarà a quedar a l'oposició

Ara
2 min

ArgentonaFumata blanca a Argentona. El cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, assumirà l'alcaldia del municipi després que ERC hagi anunciat en un comunicat que en votarà la investidura, malgrat que es quedarà, de moment, a l'oposició, perquè considera inassumibles algunes de les exigències que ha posat sobre la taula la CUP. Exigències que, segons es desprèn d'un comunicat d'ERC, no tenen relació amb qüestions programàtiques, sinó d'altra naturalesa. De fet, l'actual alcalde en funcions per CiU, Ferran Armengol –que va ser cap de llista d'ERC en el temps de descompte després del desacord amb Unió, cosa que va provocar l'exclusió de la llista per un error de la junta electoral del candidat independent dels republicans, amb crisi interna posterior–, ha renunciat a prendre l'acta de regidor per facilitar l'acord. Un gest, però, insuficient per a la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, els quatre regidors de la CUP, els dos del PSC i l'únic d'ICV, sumats als tres regidors d'ERC, conformen una majoria alternativa que impedeix l'accés a l'alcaldia per segon cop consecutiu a la força més votada, els independents de Tots per Argentona encapçalats per Pep Masó, amb sis regidors. ERC ha anunciat que garantirà la governabilitat amb una política de "mà estesa" des de l'oposició, per bé que no descarten una eventual incorporació en el govern tripartit de CUP, PSC i ICV.

Doble renúncia republicana

Els republicans també anuncien en el comunicat que han fet públic després d'una assemblea de dimarts a la nit que a més de la renúncia d'Armengol, que abandona la política municipal, tampoc prendrà l'acta la número 4 de la llista, que al·lega "incompatibilitat laboral". S'incorporarà com a regidora en el seu lloc la número 5, Montse Cervantes.

stats