Política 05/12/2011

ERC viatjarà a Madrid en turista i renunciarà al pla de pensions del Congrés

Els tres diputats independentistes han pres possessió de l'acta de diputat a la cambra alta espanyola

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl nou portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha avançat avui que ell i els altres dos diputats de la formació, Joan Tardà i Teresa Jordà, viatjaran sempre a Madrid en classe turista i renunciaran al pla de pensions que els ofereix la cambra baixa. Així ho ha anunciat poc abans de firmar la presa de possessió de l'acta de diputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, els independentistes no faran ús dels bitllets en classe preferent que paga el Congrés, tant d'avió com de tren. En el cas d'Ibèria, la cambra baixa assegura que paguen un preu més baix de l'habitual gràcies a un conveni. Pel que fa al pla de pensions, ERC segueix l'exemple dels diputats d'Esquerra Unida que, segons asseguren per ser coherents amb la defensa de l'estat del benestar, van anunciar la setmana passada que renunciarien al que els correspon per ser membre del Congrés.

El grup parlamentari, a mans del PP

Bosch ha explicat que encara no hi ha cap decisió presa sobre la formació dels grups parlamentaris i que mantenen les "converses" obertes amb diversos grups per provar de buscar aliances i que detecta, per part d'alguns partits, "bona voluntat". El portaveu republicà ha dit que mantenen contactes de forma prioritària amb els partits que defensen "la justícia social i l'autodeterminació". En aquest procés de diàleg, seran clau els 7 diputats d'Amaiur. Esquerra admet que, al final però, "la interpretació del reglament" de la cambra que faci el PP determinarà qui pot formar grup parlamentari.

Sobre el pacte fiscal, Bosch diu que esperen que "CiU expliqui què vol dir" exactament aquesta definició i recorda que ERC "defensa el concert econòmic" en línia amb el finançament d'Euskadi i Navarra. Demà, els independentistes no seran a l'acte de commemoració de la Constitució espanyola a Madrid perquè no tenen "res a celebrar".

stats