Política 23/05/2019

ERC acusa Batet de "prostituir la Constitució" defugint la defensa dels presos polítics

Maragall assegura que Colau "desapareixerà" de l'alcaldia

Aleix Moldes
2 min
ERC acusa Batet de "prostituir la Constitució" defugint la defensa dels presos polítics

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha carregat directament contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per "defugir la seva responsabilitat" intentant passar la pilota de la suspensió dels presos polítics al Tribunal Suprem. "Intenten desesperadament salvar aquests dos dies abans de les eleccions. És una vergonya i no sé si és pitjor que no prenguin ara la decisió o que la prenguin dilluns", ha criticat en l'acte electoral que aquest matí ha fet a l'Eixample. Segons ell, Batet "prostitueix la Constitució" perquè el que hauria d'estar fent és "defensar apassionadament els seus diputats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Assistim a un espectacle indecent entre el poder judicial i el legislatiu", ha insistit Maragall, que s'ha referit a les suspensions com un "mercadeig" entre el Suprem i el Congrés. Al seu costat, la candidata republicana a les europees Diana Riba ha apuntat directament al PSOE mostrant la seva "decepció absoluta". "No sabem si en aquests moments governen els jutges o els polítics", ha opinat.

Maragall no ha desaprofitat l'ocasió de relacionar les crítiques amb la seva principal rival a l'alcaldia de Barcelona. "És igual o més vergonyós que des de Podem i Barcelona en Comú facin com si no tingués a veure amb ells, una mostra definitiva de la manca de compromís real amb la llibertat i la democràcia", ha lamentat.

"Colau desapareixerà de l'alcaldia"

Les crítiques creuades entre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, segueixen a unes hores del definitiu cara a cara entre ells dos a SER Catalunya. Des del Centre Cultural Teresa Pàmies, a l'Eixample, Maragall ha acusat Colau de no representar les esquerres. "Més enllà de la retòrica no es pot considerar ni progressista", ha remarcat, i l'ha acusat de no haver fet propostes en campanya. Avui Esquerra ha centrat l'acte en els equipaments educatius i culturals que necessita la ciutat. "Venim a governar i a guanyar. Encara que sigui per un vot, capgirarem el govern actual i Colau desapareixerà de l'alcaldia. El pròxim alcalde seré jo, Ernest Maragall, i punt", ha subratllat.

Maragall ha tornat a criticar "l'ambigüitat" de l'alcaldessa en defensa de la llibertat dels presos polítics i de la convocatòria del referèndum d'autodeterminació. "¿Ha dit alguna cosa del fet que la mesa del Congrés pugui negar els drets polítics a representants legítims o continua amb el seu festeig amb els socialistes?", ha preguntat. L'alcaldable d'ERC ha considerat "vergonyosa" l'equidistància que, segons ell, mostra Colau en aquest tema.

Entre les propostes del dia, Esquerra ha plantejat la necessitat de construir 30 noves escoles a la ciutat els pròxims anys i incrementar la inversió en cultura. En aquest sentit, Maragall ha apuntat que la meitat del que es recapti amb la taxa turística barcelonina –que els republicans proposen crear amb imports més elevats– es destinarà a nous equipaments culturals.

stats