Política 25/02/2015

Rajoy replica a Bosch que està a favor del dret a decidir, però de tots els espanyols

Retreu a ERC que no hagi plantejat una reforma de la Constitució

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridBrevíssima i sens cap novetat. Així ha estat la resposta del president espanyol, Mariano Rajoy, al portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, durant el debat de política general al Congrés. Si Bosch li ha demanat que reconegués la cita simbòlica a les urnes el 27 de setembre, Rajoy li ha contestat que ell està a favor del dret a decidir, però de tots els espanyols. En aquest sentit, li ha retret que Esquerra no hagi plantejat una reforma de la Constitució a la cambra baixa per poder celebrar un referèndum vinculant. Tot i això, ha insistit que la consulta del 9-N va ser "profundament antidemocràtica" i "contrària a la legislació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa la comissió d'investigació sobre el cas Bárcenas que li ha reclamat el portaveu d'ERC, Rajoy li ha replicat que ells no van acceptar la del cas Pujol fins que "van trencar els acords amb CiU". D'aquesta manera, ha ironitzat que Bosch reclami una cosa que ells també han fet, recordant que fins a quatre ocasions van evitar que el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegués en la comissió pel cas Pujol. "Un cop van trencar amb Mas hi van votar a favor", ha puntualitzat. "No els importava la comissió d'investigació, sinó molestar CiU", ha afegit.

Les opinions d'Amaiur, "repugnants"

Rajoy ha optat una altra manera per les desqualificacions, després que dimarts titllés de "patètica" la intervenció del líder del PSOE, Pedro Sánchez, durant el debat de política general. "L'afirmació d'Amaiur que estàvem més còmodes quan ETA matava és repugnant", ha dit, seguit d'un llarg aplaudiment en les files populars.

stats