ACTE A ÒMNIUM
Política 18/10/2011

ERC i CDC exhibeixen 'fair play' preelectoral a la presentació del llibre de Bosch

El candidat republicà espera que la rivalitat sigui "fraternal" mentre que el director de la CatDem assegura que, malgrat les vies diferents i les discrepàncies, es poden trobar al capdavall del camí

Sara González
1 min

Barcelona"Hem de ser transversals, no podem caminar sols i espero que encara que hi hagi unes eleccions i candidatures distintes, això només sigui una rivalitat fraternal", ha assegurat el candidat d'ERC a les eleccions espanyoles, Alfred Bosch, durant la presentació del seu llibre (I ara què?) a la seu d'Òmnium. Les paraules les ha dit mirant a Agustí Colomines, director de la CatDem, fundació de CDC, que ha participat en la presentació del llibre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el mateix Colomines ha afirmat, en resposta al títol del llibre, I ara què?, que ara toca "la sobirania", però que tenia discrepàncies amb Bosch sobre com arribar-hi. "Hem de saber si cap on caminem és el mateix lloc. Si cadascú va per vies diferents sense agressions, potser ens hi trobarem", ha dit el director de la CatDem.

Bosch ha explicat que malgrat el seu pugui semblar "un llibre de candidat", no ho és perquè el va escriure just després de la consulta de Barcelona, de la que en va ser portaveu. I que va ser en haver acabat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, el va trucar per oferir-li ser el candidat republicà a Madrid. "Aleshores vaig haver de rebaixar algunes coses perquè com a candidat haguessin semblat pamfletàries", ha reconegut.

Pel candidat d'ERC, després de les consultes, "l'impossible ha mort i l'irreversible s'ha imposat", una tesi que ha compartit l'arquitecte Oriol Bohigas, que ha assegurat que el llibre i les tesis de Bosch l'han "convençut". A la presentació del llibre, en la qual ha participat també l'escriptor Josep Ramoneda, hi han estat presents el líder d'ERC, Oriol Junqueras i el número dos de la llista per Madrid, Joan Tardà.

stats