Política 14/03/2013

El PP veta per quart cop la presència d'ERC a la comissió de secrets oficials

El diputat Bosch ha rebut el suport del PSOE i CiU

Ara
1 min

MadridLa majoria absoluta del PP ha tornat a rebutjar per quarta vegada aquesta legislatura la proposta d'ERC de fer seure un dels seus diputats a la comissió de secrets oficials com a portaveu del grup mixt.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta ocasió, el grup mixt havia proposat com a candidat el diputat d'ERC Alfred Bosch, que ja va ser vetat pel PP el febrer de l'any passat, en considerar que els diputats republicans no són idonis per formar part d'una comissió en què es maneja informació sensible per a l'Estat.

Per integrar la comissió de secrets oficials es necessita el suport de tres cinquenes parts del ple del Congrés, és a dir, si més no 210 vots. Bosch ha rebut aquest dijous el suport de tots els grups excepte el PP.

Precisament, la comissió de secrets oficials celebrarà dimarts la compareixença del director del CNI, Félix Sanz Roldán, per informar sobre els vincles de l'amiga del rei Joan Carles, la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein, amb els serveis d'intel·ligència.

Sanz Roldán també donarà compte de la presumpta trama d'espionatge polític a Catalunya i de les activitats de l'espia argentí informàtic Matías Bevilacqua, a qui alguns mitjans vinculen amb el pirateig de 30.000 correus de l'Instituto Nóos.

L'última vegada que el director del CNI va anar a la cambra baixa va ser el desembre passat i ho va fer per donar compte de les despeses reservades executades el 2011 i el primer semestre del passat exercici.

stats