POLÍTICA
Política 14/07/2014

ERC alerta la CUP i ICV: "Tot el que obri escletxes al bloc del 9-N no és bo"

Retreu als dos partits que s'endinsin en una discussió sobre les reaccions a eventuals prohibicions de l'Estat i reivindica la legalitat catalana com a vàlida per fer un procés amb totes les garanties

M.colomer
2 min

Barcelona"Tot el que pugui obrir escletxes al bloc del 9-N no és bo". La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha alertat aquest dilluns a la CUP i ICV que "no és bo" que s'endinsin ara, a escassos quatre mesos de la consulta del 9-N, en discussions sobre les reaccions davant l'eventual prohibició de la consulta per part del govern espanyol. Simó ha recordat que "la legalitat catalana també és legalitat", de manera que no hi ha motius de legalitat per fer trontollar el 9-N, al marge de la posició de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que la CUP ja hagi instat a crear un "moviment de resistència" en creure que la trobada Mas-Rajoy pot acabar frenant el 9-N, i que ICV hagi advertit la CUP que "no es pot fer una consulta de pa sucat amb oli", sinó amb "garanties", la portaveu d'ERC ha lamentat que es posi en dubte les garanties d'una consulta que convocarà el president de la Generalitat i organitzarà el Govern emparant-se en la legalitat catalana que emana de l'Estatut. "Cal unitat d'acció i declaració per el 9-N", ha asseverat. Perquè pels republicans, el front sobiranista està complint el full de ruta fil per randa, com es va demostrar la setmana passada amb el final dels treballs de la ponència de la llei de consultes, que s'aprovarà en comissió dimecres d'aquesta setmana.

El punt de mira, a Madrid

Pels republicans, "el que hauria de preocupar" els partits i entitats que han impulsat del 9-N és la negativa del govern espanyol a escoltar la veu d'entre el 70 i el 80% de catalans que en les enquestes diuen voler votar en referèndum el futur del país, al marge de l'opció que defensin després, o el fet que ja hi hagi partits que, com el PP, ja hagin anunciat que recorreran una llei de consultes que encara no ha aprovat el Parlament.

stats