Política 27/06/2019

JxCat, ERC i la CUP impedeixen que el Parlament condemni el "boicot" de l'ANC a empreses de l'Íbex-35

Cs, PP i PSC hi han votat a favor i els comuns s'han abstingut

Efe
1 min
Elisenda Paluzie i David Fernàndez, presidenta i membre del comitè permanent de l'ANC

BarcelonaJxCat, ERC i la CUP han unit forces aquest dijous al Parlament per tombar un punt d'una moció que demanava "condemnar el boicot" de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a empreses que no es posicionen a favor de la independència. El punt estava inclòs en una moció del subgrup del PP sobre indústria i, concretament, instava el Parlament a "rebutjar les accions de boicot a empreses catalanes per motius ideològics, com la campanya llançada per l'ANC contra aquelles que no es posicionen políticament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha referit el PP al cercador d'empreses compromeses amb l'autodeterminació que l'ANC va activar fa una setmana, en el marc de la seva iniciativa Consum Estratègic. Ciutadans, PP i PSC-Units han votat a favor d'aquest punt, però els seus 54 diputats han estat insuficients davant dels 66 de JxCat, ERC i la CUP, mentre que Catalunya en Comú - Podem (7) s'ha abstingut.

L'entitat que presideix Elisenda Paluzie va engegar la setmana passada la segona fase de la campanya, que busca posar en contacte consumidors i proveïdors que reuneixen atributs concrets, com per exemple l'aposta per l'economia circular, el cooperativisme, el respecte pel medi ambient o la promoció del català, entre altres coses. L'objectiu de la campanya és reduir l'activitat de les empreses de l'Íbex-35 i les que van decidir traslladar la seu social fora de Catalunya la tardor del 2017 i, així, "afeblir" aquesta pota de l'Estat.

stats