Política 11/06/2015

ERC i AUP no es posen d'acord per fer un pacte de govern a Rubí i deixen l'alcaldia al PSC

Els socialistes van guanyar les eleccions amb 6 regidors, però fins aquesta nit hi ha hagut negociacions entre les forces d'esquerra (ERC, AUP, que integra la CUP, i EuiA) per fer un pacte alternatiu, que al final no ha cristal·litzat, segons ha pogut saber l'ARA

Ara
1 min
Arés Tubau, líder d'ERC

BarcelonaA Rubí no hi haurà una alcaldessa independentista. Fins a última hora del vespre les forces d'esquerra alternatives de la ciutat vallesana (ERC, AUP i ICV) han estat negociant un pacte, però segons ha pogut saber l'ARA l'acord ha fracassat. Cap de les forces ha volgut confirmar públicament el trencament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Ana María Martínez (PSC) serà dissabte la nova alcaldessa, ja que va ser la força més votada, amb 6 regidors, d'un consistori de 25. Falta saber si alguna altra força li donarà suport en la investidura.

Arés Tubau, la líder d'ERC amb 5 regidors, havia ofert a darrera hora una oferta de pacte per repartir-se els anys d'alcaldia amb Jordi Muntan, líder d'AUP (la suma de la CUP, Alternativa Ciutadana de Rubí, EUiA i Pirates) amb 3 regidors, però finalment no hi ha hagut acord. CiU (2 regidors) havia donat el vistiplau a l'acord des de fora.

stats