Política 23/02/2014

ERC demana a la Casa Reial que defensi que els catalans puguin "exercir la democràcia"

"El mínim que hauria de fer el príncep Felip és entendre que el que han de poder fer els catalans és decidir lliurement", sosté la secretària general del partit, Marta Rovira

Europa Press
1 min
Marta Rovira, durant una jornada d'ERC sobre el procés constituent / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha considerat aquest diumenge que la Casa Reial hauria de defensar que els catalans exerceixin "la democràcia" i, per tant, avalar la consulta d'autodeterminació fixada pel 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El mínim que li podem demanar a qualsevol institució pública espanyola és que defensi la democràcia. També hem de demanar-ho a la Casa Reial. En la democràcia tothom està inclòs. Totes les opcions polítiques, els que poden votar que 'sí' i els que poden votar que 'no' ", ha argumentat en una entrevista a Europa Press.

El Príncep Felip estarà des d'aquest diumenge fins dimecres a Catalunya, on donarà suport al Mobile World Congress (MWC) a Barcelona i farà altres activitats, amb les quals pretén mantenir la presència de la Corona a la comunitat. Rovira ha avançat que, si els republicans coincideixen amb ell en algun dels actes previstos, li explicaran que els catalans han pres la decisió de votar, i ERC se sent "amb l'absoluta obligació de complir amb aquest mandat"."Li demanarem que ens ajudi, que ho comprengui. Demanem a tots els ciutadans de Catalunya que tinguin el gust de poder parlar amb el Príncep que li expliquin que no és un caprici d'una minoria, és un mandat d'una gran majoria", ha dit.

Rovira argumenta que demanar la consulta engloba tots els catalans, ja que podran exercir el seu dret a vot tant els partidaris com els detractors de la independència: "El mínim que hauria de fer el Príncep és entendre que el que han de poder fer els catalans és decidir lliurement i democràticament ".

stats