PLE DE RETALLADES
Política 12/04/2012

ERC dóna per fet que abans de l'estiu el Parlament votarà el pacte fiscal en un ple

Els republicans creuen que podran arribar a un acord amb CiU. També demanen que Mas reuneixi els líders polítics per ampliar el suport i que el Parlament es pronunciï contra l'espoli fiscal

Sara González
1 min

BarcelonaEls republicans donen per fet un acord amb CiU perquè el Parlament voti en un ple abans de l'estiu les conclusions de la comissió del pacte fiscal i sigui també el mateix Parlament l'encarregat de fixar el concert econòmic com l'estructura del nou model de finançament. ERC també assegura que han acordat dues resolucions més perquè el Parlament es pronunciï per rebutjar l'espoli fiscal i perquè el president Artur Mas convoqui els líders polítics catalans per parlar del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les resolucions presentades al ple monogràfic per les retallades, ERC demana la celebració d'un ple monogràfic que tingui per objectiu fixar el model del concert i evitar així que aquest quedi "rebaixat". Fonts d'ERC asseguren que l'acord amb CiU està pràcticament tancat.

Segons ha explicat el portaveu adjunt del grup parlamentari d'ERC, Oriol Amorós, l'espoli fiscal que pateix Catalunya per part de l'estat equival al 8% del seu PIB, el "mateix que li va costar al Japó l'accident de Fukushima". Per aquest motiu, els republicans demanen una resposta contundent per part del Parlament.

Els republicans també demanen que Mas es reuneixi amb cadascun dels líders dels partits catalans per parlar del pacte fiscal. De fet, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, ja va anunciar la setmana passada que aquesta era la intenció del president.

ERC i CiU segueixen negociant propostes de resolució sobre el ple monogràfic de les retallades. Una d'elles fa referència a la convocatòria d'una consulta ciutadana pel pacte fiscal. Per sumar els convergents, els republicans estudien rebaixar l'enunciat de l'acord i demanar "suport legal i polític" a una eventual consulta enlloc de demanar que es convoqui.

stats