Política 22/02/2013

ERC demana que les autonomies i els ajuntaments puguin convocar referèndums

Demanen a Rajoy un informe detallat de les despeses en l'administració

Efe
1 min

MadridERC ha demanat al govern espanyol, aquest divendres al Congrés, que les comunitats autònomes i els ajuntaments puguin convocar referèndums d'autodeterminació sense haver de rebre l'autorització de l'Estat i amb caràcter vinculant mitjançant les “modificacions legals oportunes”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta, presentada després del debat de política general, sol·licita posar fi als “privilegis” de la classe política i una renda garantida de ciutadania.

El partit republicà ha sol·licitat també més canvis legals per ampliar la iniciativa del referèndum al poder legislatiu i a la iniciativa popular. 
Ha demanat al govern de Mariano Rajoy un informe, en el termini màxim de sis mesos, amb dades com el nombre de cotxes oficials de l'administració general de l'estat, els càrrecs que els usen i la despesa que suposa cadascun d'aquests.


El document també hauria d'incloure el nombre de targetes de crèdit a nom de càrrecs de l'administració i les despeses efectuades amb aquestes durant els últims cinc anys. 
ERC ha reclamat que aquest informe reculli les relacions desglossades per despesa de regals, convits i cerimònies institucionals, de viatges oficials i de campanyes institucionals.

stats