Política 21/02/2012

ERC denuncia "terror organitzat" als carrers de València

Els independentistes i Compromís aprofiten un debat al Congrés per denunciar l'actuació policial

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa diputada d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha denunciat avui a la cambra baixa una situació de "terror organitzat" als carrers de València. Segons ha dit, aprofitant un debat sobre la reforma del batxillerat, l'educació també fa referència al civisme i a "l'ètica". Per això, ha argumentat que sent "vergonya" per uns fets "inadmissibles", en referència a l'actuació policial contra els joves manifestants valencians que protesten per les retallades a l'educació pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, també ha assegurat que aquests dies ha quedat clara "la idea d'educació cívica" que té la delegada del govern a València. "Els joves són el poble", ha recordat, i ha lamentat que es tracti els adolescents que protesten com a "delinqüents i enemics".

El president del Congrés, el popular Jesús Posada, ha amenaçat diverses vegades els dos diputats de retirar-los la paraula perquè no s'ajustaven, ha dit, al contingut del debat, però finalment els ha deixat acabar les seves intervencions.

Diferents diputats de l'esquerra parlamentària han mostrat cartells amb la paraula "dimissió".

stats