POLÍTICA
Política 15/07/2013

ERC replica a De Gispert que hi ha motius per avançar la consulta, no per endarrerir-la

La portaveu dels republicans, Anna Simó, respon als crítics d'Avancem que la prioritat és convocar el referèndum i no pensar en coalicions posteriors a la consulta

M. Colomer
1 min
Anna Simó, durant la roda de premsa d'ERC

BarcelonaNo hi ha motius per endarrerir la consulta, més aviat n'hi ha per avançar-la". Així ha respost la portaveu d'ERC i vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, a la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, que aquest dilluns ha tornat a dir que "no passaria res" si el referèndum s'endarrerís del 2014 al 2015. Simó ha mantingut així l'argumentació que han fixat els republicans cada cop que s'ha posat damunt la taula la possibilitat que la consulta no es faci el 2014, com fixa l'acord d'estabilitat CiU-ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Simó també ha respost als crítics del PSC liderats per Joan Ignasi Elena, Avancem, que, abans d'abordar possibles coalicions d'esquerres per després de la consulta d'autodeterminació, la prioritat és que el referèndum es faci en els terminis acordats. "Primer treballem per fer la consulta, que s'ha de fer el 2014, no el 2015", ha asseverat Simó.

Crítics i boicot al referèndum

En qualsevol cas, la portaveu republicana ha instat Avancem a aplicar-se en les zones on el PSC respon amb més hostilitat a la possibilitat de fer una consulta sense el permís de Madrid. Es refereix a territoris com l'Hospitalet de Llobregat, on el PSC va unir els seus vots al PP i la ultra Plataforma per Catalunya per aprovar una moció que adverteix que boicotejaran la consulta si es fa sense permís de Madrid.

stats